Pet čula.

Pet načina na koji doživljavamo svet

Sneses_Ikonice_70x70px_

Čulo vida

Mogućnost da razaznajemo nijanse, spoznamo oblike i otkrivamo lepo. Pred našim očima svet nam nudi svoja umetnička dela; prirodne lepote, arhitektonski sklad grada, slike I fotografije. Ponekad učini da se zaljubimo; u osobe, u prostranstva, pa i u šoljicu kafe ili slasni kolač.

CULA_Photo_570x370_1-min Čula
CULA_Photo_570x370_2-min Čula
Sneses_Ikonice_70x70px_

Čulo sluha

Muzika, pesma, kuckanje čaša i žamor kvalitetnog razgovora recept su dobrog druženja koji ćete sigurno čuti. Još kada se opažaji koje nam pruža sluh ukombinuju sa dobrom hranom, pićem i prijemčivim ambijentom – u mogućnosti smo da u potpunosti uživamo.

Sneses_Ikonice_70x70px_

Čulo ukusa

O ukusima ne vredi raspravljati, ali ih svakako treba istraživati i osetiti. Probati nove kombinacije začina različitih kuhinja, specijalitete na koje nismo navikli, vina koja do sada nismo pili, različito pripremane kafe. Na taj način saznajemo o svetu i o sebi. Dozvolimo onda sebi da otkrivamo.

CULA_Photo_570x370_3-min Čula
CULA_Photo_570x370_4-min Čula
Sneses_Ikonice_70x70px_

Čulo mirisa

Mirisi snažno utiču na naše pamćenje i smatra se da će najlakše otključati sve ono što smo zaključali u svom umu. Stoga nam mogu vratiti i teške, ali i divne trenutke buđenja uz miris sveže mlevenih zrna kafe i tek pečenih kroasana. Mirisi mogu probuditi našu maštu i ostala čula, tako da ćemo primera radi zahvaljujući mirisu vina, lako znati kakvog je ono ukusa.

Sneses_Ikonice_70x70px_

Čulo dodira

Otkriti najfinije putem čula dodira zbači osetiti topli zagrljaj voljenih ljudi, nežnost najfinijih materijala, savršeno rashlađeno vino. Dodir čini da ukusi, mirisi, predstave i zvuci dobiju svoju potpunu formu. Sladak ukus postaje penasti, lepljivi fil, miris kafe savršeno ovalno zrno arabike, haljina iz izloga – savršeno meka svila, a zvuk violine instrument glatkih ivica i punoće drveta.

CULA_Photo_570x370_5-min Čula