Leto u bojama koktela

Možda vam vreme napolju ne govori tako, ali leto jeste iza ćoška. Uskoro ćete umesto jakni, kišobrana i adekvatne obuće birati najbolje načine da se rashladite. Kao i svake godine leto će vas iznenaditi naglim promenama temperature, pa je tako dobro pripremiti se za rashlađivanje. Ovo je prilika da od velikih gradskih vrućina napravite pravo uživanje, a od svoje terase koktel bar. Uz par fantastičnih koktela unesite miris leta u svoj dom.

Kada pomenemo koktele verovatno vam na pamet prvo podnu oni najpoznatiji. Mojito, Long Island Iced Tea ili Margarita sigurno su puno puta bili vaš izbor. Međutim, predstavljamo vam koktele koje ste možda zanemarili, a svakako zaslužuju vašu pažnju.

Amaretto Sour

Koktel koji će sigurno osvojiti vaše srce. Slatko-kiseli koktel, napravljen od amareto likera, limunovog soka i šećernog sirupa. Ovo je lak recept koji vam može pomoći da dobijete pravi Amaretto Sour koktel.

Napunite šejker ledom. Preko leda sipajte 60ml amareto likera, 30ml limunovog soka i 15ml šećernog  sirupa za koktele. Snažno protresite oko 15 sekundi. Koktel servirajte u ohlađenu čašu odgovarajućeg oblika poput Sour čaše iz RIEDEL kolekcije Drink Specific Glassware. Takođe, čašu napunite ledom i ukrasite kriškom limuna i uživajte u ovom osvežavajućem ukusu.

Manhattan

Ukoliko želite koktel jačeg ukusa koji u sebi sadrži viski, onda je ovo koktel za vas. Napunite šejker ledom, dodajte 60ml viskija, 30ml vermuta i dve crtice na šejkeru napunite Angostura biterom. Ovaj koktel potrebno je mešati nešto malo duže, oko 30 sekundi. Koktel procedite i sipajte u hladnu Nick & Nora čašu. Možete je ukrasiti korom od pomorandže.

Postoje i varijacije Manhattan koktela za koje se koriste različite vrste viskija, poput burbona.

Takođe, za ove koktele možete koristiti i Rocks čaše koje su deo najnovije kolekcije RIEDEL Barware. Ukoliko više volite čaše bez stopice, a želite da uživate u Manhattan koktelu to možete učiniti sa ovim čašama, bez menjanja ukusa i užitka. Ova čaša osmišljena je tako da pokazuje tačnu meru od 60 ml za uredno i precizno sipanje pića.

Coconut Mojito

Ukoliko želite da uživate u ukusu dobro poznatog Mohita, a da opet probate nešto novo, vreme je za ovaj jedinstveni spoj kokosa i limete. Izgnječite sveže listove nane posebnom gnječilicom kako bi nana opustila svoju aromu. Zatim dodajte 20ml soka od limete i 15ml šećernog sirupa za koktele u čaši. Neka čaša bude elegantna, izdužena, prilagođena ovom koktelu. Fizz čaša savršena je za koktele poput Coconut Mojito koktela.

U čašu dodajte usitnjeni led, potom dodajte 60ml belog ruma i 30ml kokosovog krema. Dobro promešajte i dodajte sodu. Ukrasite čašu limetom ili na neki drugi način po vašoj želji. Takođe, možete dodati i sveže kokosovo mleko za pitkiju verziju ovog koktela. U mešanju vam može pomoći dugačka kašičica koju morate imati u svom alatu za pravljenje savršenih letnjih koktela.

Pink Gin Prosecco

Ne smemo zanemariti i koktele koji u sebi sadrže proseko. Tako se na ovoj listi našao koktel roze boje koji će sigurno osvojiti vaša čula. Priprema se veoma jednostavno, pa vam iz tog razloga može biti favorit. Čašu napunite ledom, dodajte 100ml roze džina i isto toliko limunade. Nakon toga dodajte još 50ml proseka i seckane jagode.

Za ovakve koktele možete koristiti All Purpose čaše koje su pogodne za sve svečane prilike.

Nakon ovih fantastičnih ideja važno je pomenuti da količinu napitka možete meriti specijalnim dozerima. Veća strana dozera u sebi sadrži količinu 1fl.oz. što iznosi 30ml pića, dok plića strana meri količinu od 0.5fl.oz. što je 15ml.

Neka kokteli oboje vaše leto i budu omiljeni način rashlađivanja. Uživajte!