Dan vina i ljubavi

Najromantičniji dan u godini je stigao i sa sobom doneo priliku da proslavite ljubav sa dragom osobom. Ljubav nas inspiriše na razne načine, a nama se kao vanvremenski klasik i lepa ideja za veče u paru dopala priprema ukusne večere u intimnoj atmosferi. Kuvanje sa voljenom osobom može učiniti veče na Dan zaljubljenih izuzetno zabavnim i ispuniti ga romansom koja će vas opiti.

Bez obzira da li ćete se opredeliti za pripremu morskih plodova, paste, voćne salate ili nekog drugog jela, ne zaboravite na najpoželjnijeg pratioca romantičnih trenutaka za pamćenje, njegovo veličanstvo, vino.

Kada govorimo o kombinacijama vina i hrane postoje brojne smernice, one koje se smatraju nepisanim pravilima, ali i one koje predstavljaju naš subjektivni osećaj i izbor. Namirnica koja tradicionalno ide pod ruku sa dobrim vinom jeste sir. Gotovo je prirodno reći da su vino i sir nepogrešivi par. Jedinstven primer sira kosmopolitskog duha čiji ukus objedinjuje tradiciju Holandije, prirodu Srbije i šmek Italije jeste Belgrader sir napravljen tako da može biti saveznik svakom izboru vina. Ukusi se mogu mešati i nadjačavati međusobno, ali za njihovo uklapanje potrebno je ipak malo umeća i veštine.

Dan-vina-i-ljubavi Dan vina i ljubavi

Poznavaoci kvalitetnog vina kažu da je Turriga najbolje crveno vino magične Sardinije, bez presedana. Izražajne rubinaste boje i snažnog likerastog mirisa vino Turriga Isola dei Nuraghi jedan je od partnera sira koji zajedno mogu obogatiti vašu večeru te vas preklapanjem ukusa i mirisa odvesti do neodoljivog Mediterana. Tako, Dan zaljubljenih može izgledati kao putovanje u dvoje čak iako se nalazite u udobnosti svog doma sa omiljenom osobom.

Ako više naginjete notama meda i slatkog voća, Purcari Ice kao spoj vatre i leda doneće vam uzbudljivo iskustvo tokom romantične večere. Ovo izazovno vino u kombinaciji sa Belgrader sirom daje posebnu prefinjenost i živahnu završnicu vašim nepcima.

Između ostalog, ukoliko do sada niste imali priliku da osetite duh Toskane, izborom Poggio Civeta Chianti Riserva vina zadovoljićete vašu znatiželju. Mirisne i ukusne senzacije ovog divnog i sofisticiranog vina u kombinaciji sa sirom doprinose stvaranju neverovatnih nijansi ukusa. Uz elegantno i postojano Chianti vino idealan dejt nikada nije bio jednostavniji, a istovremeno zavodljiviji.

Ideje za večeru su beskrajne, ali odabir one savršene zavisi od vašeg ukusa. Dodavanjem omiljenog vina i sira koji izazivaju ljubav serviraćete najromantičniju večeru u godini i imati trajna sećanja. Dan ljubavi i vina još jedan je razlog više da uživate u najfinijim ukusima.